Direktlänk till inlägg 5 september 2008

Fonter / Fonts

Av H - 5 september 2008 16:40

Sen det senaste datahaveriet så har jag inte kommit mig för att installera om min QK Silhouette än. Tänkte göra det i helgen och nu blev jag fast vid datorn, letandes efter roliga typsnitt till rubriker och annat. Oj, så mycket fint det finns!

Läste ett tips på Scrappiz där någon hade skrivit ut alla sina fonter och förvarade dem i en pärm, så att man lätt kan bläddra och titta vilken man vill använda. Det lät verkligen praktiskt! Så det tänkte jag försöka få till.

Många använder sig också av programmet The Font Thing för att organisera sina fonter. Nån som har nåt annat bra tips?Since the last computer crash I haven't taken the time to reinstall my QK Silhouette. I'm planning on getting that done this weekend and today I got stuck at the computer, searching for all kinds of fun fonts for titles etc. Oh my, there's so many beautiful ones out there!

I found a great tip on the Swedish forum Scrappiz, where someone had printed out all the fonts she had installed and kept them in a binder, so that she could easily look through them all. Sounds very practical! So that's something I'm gonna do myself.

A lot of scrappers also use the program The Font Thing to organize their fonts. Does anyone have any other great tips?

 
ANNONS
 
Lisbet

Lisbet

18 november 2008 19:37

Hej hallo!

Tisdag kändes som en bra dag för en blogrunda. Hoppas allt är gott med dig och att du börjar ladda för första advent.

The font thing är väldigt bra.

Jag har gjort en kalender till ett projekt, med det menar jag att jag tillverkat en liten svensk med en bild för varje månad och med röda söndagar. Den är enkel men funktionsduglig. Du kan hämta hem den från min och systers blog. Det ligger med ett a4-blad med alla månaderna (bara att skriva ut – klippa och använda) samt en png-fil för varje månad.
Du hittar den på;
www.articsisters.blogspot.com

Skriv gärna en kommentar så blir vi glada.

Lisbet

http://articsisters.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av H - 5 september 2008 09:00

Jag har fått min första DT utmaning! Jag ska göra en LO om mig själv. Hjälp! Jag brukar alltid göra layouter om mina barn eller annat!! Så det här blir verkligen en utmaning :)   I got my first DT challenge! I'm supposed to make a LO about myself...

Av H - 2 september 2008 21:12

Kollade min mejl ikväll och hittade ett UNDERBART mejl!! JAG har blivit utvald till det nya Design Teamet!!!! Herregud, jag kan inte fatta det! Jag?! Det är ju helt otroligt, helt galet!! Men sååå kul!!! :) Nu måste jag bara fixa ett kort på mig själ...

Av H - 1 september 2008 10:40

Gjorde färdigt min LO imorse och den blev väl sådär...   Finished my layout this morning and the result is so and so...     ...

Av H - 1 september 2008 00:04

Imorgon måndag, senast, måste jag skicka in ytterligare två LO:er till Design Team tävlingen. Visserligen har jag färdiga som jag kan skicka in, men de är så gamla, inget som jag känner att jag vill komma med. Så ikväll tvingade jag mig att sätta mig...

Av H - 26 augusti 2008 13:02

För första gången fick jag för mig att jag skulle skicka in en ansökan till ett Design Team! Inte för att jag anser att jag är tillräckligt bra, utan mer för att det skulle vara både kul och en rolig erfarenhet. Det här var ett forum i USA som ville ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se